tel: +386 31 232 607

Dolnje Cerovo, Stanovanjska hiša Vittori, 2016

Glede na to, da se pobočje na približno polovici parcele spušča v smeri vzhod–zahod ter pri polovici sever–jug, je tudi hiša oblikovana v obliki razprte podkve. Dosledno je locirana vzporedno s plastnicami. Tako ima pozimi in poleti odlično mikroklimo. Ko nekaj metrov više na cesti v zimskem času piha mrzel veter, je na dvorišču pred hišo prijetno toplo. Enako velja za zaščito pred sorazmerno močnim cestnim hrupom. Zraščenost s terenom pa stopnjuje plavalni bazen, ki je na najnižji točki lijakasto oblikovanega prostora neposredno ob naravnem vodnjaku.

 

SITUACIJA

PRITLIČJE

Pritličje je delno vkopano, saj je bila želja investitorja neposredna povezava med dnevnimi prostori in vrtom.

NADSTROPJE

Zaradi strme brežine se v hišo vstopa v nadstropju ki je namenjeno za družino. Deli se na družinski del in del namenjen gostom.

PREREZ

Hiša obsega dve stranski krili, ki ju v sredini povezuje stolp z delovnim prostorom v mansardi.